Omschrijving

De robots in de N-serie hebben een innovatieve knikarm waarmee ze kunnen worden ingebouwd in zeer beperkte ruimtes. Op de vloer heeft de N6 een laadvermogen van 6 kg en een armlengte van 1010 mm, beide aanzienlijk groter dan de N2. De N6 is ideaal voor het laden en lossen van elektronische componenten en auto-onderdelen van en naar testapparatuur of voor het opnemen en verwijderen van medische producten bijvoorbeeld. Het kan een breed scala aan plaatsen bereiken, zoals schappen op hoge en lage rekken met weinig tussenruimte. Met deze functies verhoogt de robot de productiviteit en de efficiëntie waarmee de fabrieksruimte wordt gebruikt. Deze robot heeft m.a.w. een kleinere installatievoetafdruk dan klassieke 6-assige robots.

De structuur van de unieke arm maximaliseert de ruimte-efficiëntie van de N-serie, waardoor deze robots kunnen worden gemonteerd in een ruimte zo klein als 600 mm², het equivalent van de ruimte ingenomen door een menselijke arbeider. Deze robots reduceren cyclustijden en bieden een hogere productiviteit omdat de arm noch met de basis noch met andere objecten zal botsen wanneer deze gevouwen is. Zo zijn minder bewegingen nodig om botsingen met objecten in de omgeving te vermijden.

De kenmerken van de N-serie maken deze robots ideaal voor de assemblage, inspectie van elektronische producten, automotive, medical, …. Ze kunnen ingezet worden om talloze taken te automatiseren, zoals schroeven, assembleren, manipuleren van diverse materialen, het laden van producten in testsystemen, …

Specificaties

Types N robots

 

N2

 

 

Armlengte: 160 (onderste arm) + 290 (bovenste arm)

Maximale draaglast: 2.5 kg

N6

 

 

Armlengte: 1010mm (100+510+350+150)

Maximale draaglast: 6 kg