CTESO

In een wereld waar alles voortdurend sneller en efficiënter moet gaan, denken HUPICO en CTESO in oplossingen. We durven beiden met een kritische blik een vraagstuk te benaderen en verzorgen een installatie on-site tot in de puntjes.

CTESO - HUPICO

Voor een grote klant in de maak-industrie, sloegen we de handen opnieuw in elkaar om drie tailor-made machines op te leveren.

CTESO bouwde 3 machines waarvan 2 machines gebruikt worden voor het assembleren van de eindproducten.  De derde machine wordt gebruikt voor het blister verpakken van diezelfde eindproducten.

Op zoek naar een gepast toevoersysteem

Om een efficiënte en optimale productieomgeving te creëren, werd in deze casus gekozen voor flexibele feeders van FlexFactory in combinatie met een EPSON robot, visie en triltoevoersystemen van OKU. Deze producten werden gekozen na een proof of concept en zijn volledig aangepast aan Industry 4.0.

CTESO_HUPICO

 

De oplossing? Een combinatie van triltoevoersystemen, flexibele feeders, visie en robotisering.

HUPICO integreerde drie FlexFeeders mét voorraadbunker en camera’s. De camera’s werden simultaan aangesloten op één beeldverwerkingseenheid van EPSON, die op zijn beurt de SCARA robot en de 3 flexibele feeders aanstuurt. De robot plaatst dan heel accuraat de producten op de gevraagde bestemmingen.

Op één machine werden twee grote, klassieke triltoevoersystemen van OKU geïntegreerd. Zo worden de gevraagde componenten vanuit bulk, in een op voorhand vastgelegde positie, getransporteerd naar de assemblagemachine.

Al deze verschillende technologieën integreren wij vandaag in een custom made oplossing. Dankzij de uitstekende samenwerking kunnen we veel efficiëntere en kwalitatievere oplossingen bieden aan onze eindklanten.