Monorail transport systemen

SMART Logistic Technology is een methode om de shuttles onafhankelijk van de master control te laten functioneren binnen het Montrac vervoerssysteem.

Monorail transport systeem

De spil van intelligente automatisering

De montrac-shuttles, intelligente transportbanden met één of twee assen en een ingebouwde stroomvoorziening, bewegen zichzelf voort op de monorail en zijn uitgerust met geavanceerde sensoren die mogelijke botsingen met obstakels of andere shuttles voorkomen.

Elke shuttle wordt aangedreven door een onderhoudsvrije laagspanningsmotor in de as. Nokken op de T-groeven bepalen de snelheid van de shuttle en de stopposities. Snelheidsparameters kunnen vooraf worden geconfigureerd om optimaal aan de individuele eisen te voldoen.

MONTRAC configurator

De Montrac configurator is een zeer eenvoudig te gebruiken en gratis software waarmee u met een paar muisklikken transportsysteem layouts kan maken.  In de configurator zijn alle standaaronderdelen van het Montrac systeem opgeslaan in een product bibliotheek. Door ‘drag & drop’ kunnen alle gewenste onderdelen in het configuratievenster worden geplaatst. De software detecteert autonoom de verbindingspunten. Het is mogelijk om de 2D plattegrond van de omgeving te importeren.

De Montrac configurator kan gratis gedownload worden op www.montratec.com.

Montrac labo

Montrac automotive

Montrac leeg

 

Montrac logistics

 

Shuttle S015 & X030

De standaard shuttle voor vele transporten en toepassingen.

  • Maximumsnelheid van 55 m/min
  • Ladingen tot 30 kg

Shuttle S015 & X030

Shuttle S014CR & X021CR

De cleanroom shuttle is speciaal ontworpen met de nadruk op hygiënische toepassingen. De rubberen aandrijf- en steunrollen zijn geoptimaliseerd voor minimale wrijving op de monorail, in combinatie met contactloos remmen. Dit resulteert in een extreem lage deeltjesemissies. 

  • Maximumsnelheid 55 m/min
  • Maximale belasting 30 kg

Shuttle S014CR & X021CR

Shuttle X050

Transportefficiëntie van de volgende generatie. Shuttle-varianten met een laadvermogen tot 50 kg bieden de perfecte transportoplossing voor elke toepassing. Innovatieve sensormodules (optioneel) op de voor- en achteras voorkomen botsingen en bewaken het draaien en achteruitrijden.

Shuttle X050

Shuttle W040 & W070

Deze twee shuttle-varianten met een laadvermogen tot 40 kg (W040) en tot 70 kg (W070) transporteren zware werkstukken veilig via de ruimtebesparende monorail. Mogelijke botsingen worden voorkomen door innovatieve sensormodules.

De W070 biedt optioneel ook sensorgestuurd achteruitrijden.

Shuttle W040 & W070