Hupico legt de focus op automatisatie oplossingen

4 november 2021

Jobs raken alsmaar moeilijker ingevuld en hoge uitvalcijfers zorgen ervoor dat productieomgevingen moeten moderniseren. De industrie groeide in de afgelopen jaren aan een razendsnel tempo.

Industry 4.0 - Hupico

Fabrikanten weten dat ze moeten breken met het verleden om te kunnen bouwen aan de toekomst. De vraag is niet wanneer, maar hoe?

De tijd van honderden arbeiders aan een verouderde lopende band, ligt al ver achter ons. Machines worden in de cloud aan mekaar gekoppeld, waardoor ze moeiteloos informatie met elkaar uitwisselen. Een technologie die heel wat uitdagingen én mogelijkheden met zich meebrengt.

De smart factory van morgen

Industrie 4.0 verwijst naar de vierde industriële revolutie, waarbij industrie en digitale technologieën (IoT) mekaar tegenkomen. De hele bedrijfsvoering wordt heruitgevonden.

In de productieomgeving van morgen is het bovendien belangrijk dat de business 24 op 7 blijft draaien: een panne van een uur staat gelijk aan duizenden euro’s omzetverlies.

Automatisatie en robotisering als helpende hand

De succesfactoren in de productie zijn aan het veranderen – robotisering wordt een strategisch instrument om te kunnen concurreren. De arbeidskosten stijgen ook in de goedkopere productielanden en veranderende demografie zal een factor blijven die de behoefte aan meer automatisering stimuleert.

Gaan robots de jobs overnemen? Neen, maar ze gaan het takenpakket wel veranderen. Repetitieve taken kunnen perfect overgenomen worden door een combinatie van automatisatiesystemen en softwaretechnieken.

Een waardige solution partner

We willen uw solution partner zijn, niet de zoveelste leverancier. Dit doen we door in te zetten op een ijzersterke service en mee te denken over creatieve oplossingen om uw processen te automatiseren. Daarbij kunnen we gerust verder bouwen op bestaande processen om snel een goede productieflow te creëren.

De komende maanden zullen we gedetailleerd en nauwkeurig inzichten meedelen omtrent onze oplossingen en mogelijkheden.

Wij adviseren u graag over de gepaste oplossing voor uw onderneming.