EPSON introduceert de nieuwe GX serie

22 juni 2022

De serie bestaat uit compacte en veelzijdige robots die ontwikkeld zijn om met hoge snelheden in krappe ruimtes te werken zonder in te boeten aan nauwkeurigheid.

GX Serie - HUPICO

Klanten die aanwezig waren op Indumation 2022 wisten het al: HUPICO had de primeur in de Benelux om de nieuwe GX serie robots van EPSON te presenteren!

Een klasse apart

De GX-serie, een nieuwe klasse SCARA-robots, bouwt voort op de 40 jaar ervaring van EPSON en levert prestaties en flexibiliteit van een ongekend niveau.

De robot is ontworpen om de unieke automatiseringsbehoeften van onze klanten te voldoen en biedt meerdere armconfiguraties en een hoge verwerkingscapaciteit met grote payloads om de meest veeleisende taken met de grootste precisie uit te voeren.

De armen zijn namelijk voorzien van ingebouwde gyrosensoren (EPSON MEMS-technologie), die door hoge acceleraties snelle bewegingen kan maken zonder trillingen.

SCARA GX8

In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Robots uit de GX-serie zijn verkrijgbaar met meerdere armlengtes en flexibele montageopties, evenals een optie voor een kabeluitgang onderaan. Ook een optionele langere Z-as behoort tot de mogelijkheden.

Een bijkomend voordeel is de beperkte kost (total cost of ownership). De robots maken gebruik van batterijloze encoders, een ingebouwde ethernetkabel en RC+-software zonder terugkerende licentiekosten. Hiermee is het systeem opmerkelijk voordeliger dan zijn concurrenten.