De functie van EPSON krachtsensoren

15 april 2024

In de razendsnel evoluerende industrie van automatisering, waar elke beweging cruciaal is, bieden onze robots een extra niveau van geavanceerde technologie en betrouwbaarheid.

Krachtsensor EPSON - HUPICO

Stel je voor, een robot die niet alleen werkt met onberispelijke precisie, maar ook subtiele aanpassingen kan maken op basis van de kleinste veranderingen in zijn omgeving.

In precisiewerk, zoals het assembleren van delicate onderdelen of het afstemmen van componenten met microscopische nauwkeurigheid, zijn krachtsensoren van onschatbare waarde. EPSON robots kunnen niet alleen krachten detecteren, maar ook de richting van elke beweging nauwkeurig waarnemen.

Een krachtsensor kan de grootte van de kracht en de rotatierichting voor elk van de x-, y- en z-assen detecteren.

  • Hoge gevoeligheid: Detecteert nauwkeurig de rotatierichting en zelfs de kleinste krachten in de meetrichting.
  • Robuust: Blijft stabiel en vervormt niet, zelfs niet onder druk.
  • Bruikbaarheid: Geeft waardevolle informatie voor de robotbesturing.

Een menselijk aspect bij automatisch werk

Het besturen van de robot op basis van de gedetecteerde krachtinformatie maakt het mogelijk om handelingen uit te voeren die eerder werden uitgevoerd op basis van menselijke tastzin. De krachtsensor voorziet de robot van ‘menselijke zintuigen’ en is een essentieel apparaat voor de automatisering van complex werk.

EPSON krachtsensoren - HUPICO

EPSON heeft krachtsensoren geïnstalleerd in zijn SCARA-robots en zesassige robots, waarbij ze minuscule krachten van 0,1 [N] tot een maximale drukkracht van 250 [N] detecteren.

Het automatiseren van werk dat voorheen alleen door mensen kon worden uitgevoerd, is een effectieve maatregel om verschillende problemen op te lossen waarmee de maakindustrie wordt geconfronteerd, zoals een tekort aan arbeidskrachten en technologische opvolging.

Maak kennis met de toekomst van automatisering - waar elk detail telt en elke beweging perfect is. Neem contact met ons op!