Omschrijving

De krachtige EPSON geïntegreerde beeldverwerkingssystemen zijn in staat onderdelen betrouwbaar te herkennen en te positioneren, zelfs bij productafwijkingen, verwisselde onderdelen of verschillende lichtomstandigheden.

De visie systemen bestaan meestal uit intelligente camera’s (een camera met eigen pc en software voor de beeldverwerking) die coördinaten doorgeven aan de robot waar deze een product moet opnemen.

Het is mogelijk om een EPSON camera te gebruiken die de beelden doorstuurt naar een beeldverwerkingseenheid (CV1 & CV2) of naar een kaart die in een PC geplaatst wordt waarop dan de beeldverwerking software draait. Deze geeft dan de robot-coördinaten intern door naar de robot.

Dankzij de verbonden programmeeromgeving binnen de Epson RC+ ontwikkelinterface verliest u geen tijd met het verbinden van robots met uw optische systeem. Met eenvoudige commando’s en een intuïtieve interface met grafische objecten kunnen taken waar flexibele automatisering voor nodig is opgelost worden met eenvoudige parametrering.

Specificaties
  • Communicatie tussen robot en beeldverwerking in milliseconden

  • De ontwikkeltijd wordt verminderd dankzij de integratie in de RC+ ontwikkelomgeving

  • Eenvoudig en comfortabel programmeren door te slepen, zonder bijkomende ingewikkelde editors

  • Onderdelen worden zelfs bij wisselende lichtomstandigheden herkend dankzij hulpmiddelen als blobanalyse, geometrisch en polair zoeken en nog veel meer.